Hoe haalt u het meeste uit uw vintage meubels stukken?

Vintage meubels

Veel mensen vermijden het kopen van gebruikte meubels omdat ze denken dat ze ze misschien eerder moeten vervangen dan ze denken. Maar dat is niet altijd het geval! Veel vintage meubels kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed worden onderhouden. Ook al heb je misschien wat geld bespaard op je nieuwe bank, het zou je kunnen verbazen als je ziet dat hij na een aantal jaar nog steeds in goede staat is. Als u weet wanneer u gebruikte meubels moet vervangen, kunt u de levensduur van uw aankopen verlengen.

Als u het juiste type meubilair koopt – duurzame en stevige stukken die bestand zijn tegen dagelijkse slijtage – kunt u de levensduur van uw stukken nog verder verlengen. Als je klaar bent om iets te vervangen, zoek je gewoon een duurzamere versie die net zo betaalbaar is!

Alleen samen kunstruimtes afstruinen

Kunstruimtes zien er misschien uit en ruiken als een tweedehands meubelwinkel, maar ze zijn niet de beste plek om gebruikte meubels voor ontwerpdoeleinden te krijgen. Je kunt veel geweldige deals vinden op gebruikte meubels bij kringloopwinkels of via online classifieds, maar deze plaatsen zijn niet ontworpen voor ontwerpers en architecten. Je moet naar een meubelzaak gaan, bij voorkeur een chique winkel, om gebruikte meubels te vinden die niet alleen goedkoop zijn, maar ook in ongerepte staat verkeren. Dit komt omdat de meeste mensen die naar kringloopwinkels gaan, zo snel mogelijk van hun spullen af willen en misschien niet zo veel geven om de kwaliteit van de stukken.

Controleer voordat u naar de meubelshowroom gaat.

Als je de kans hebt om een meubelshowroom te bezoeken of naar het huis van een vriend te gaan die een grote selectie gebruikte meubels heeft, laat het dan niet aan je voorbijgaan! Het feit dat gebruikte meubels meestal goedkoper zijn in showrooms dan online, betekent dat er minder risico is om een stuk te krijgen dat beschadigd is of in slechte staat verkeert. Je wilt ook niet worden opgejaagd in het maken van een aankoop, dus dit is een geweldige manier om je tijd te nemen en het perfecte stuk te vinden.

Als je de kans hebt om naar een meubel showroom te gaan, doe het! U kunt deze gelegenheid ook gebruiken om de showroom te verkennen op gebruikte meubels die goed zouden werken in uw ontwerp. Als de showroom een grote collectie gebruikte meubels heeft, kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om de perfecte stukken voor uw huis te vinden.

Als je het vindt, neem het dan mee naar huis en kijk nog eens.

Hoewel het verleidelijk is om enthousiast te worden over het eerste gebruikte stuk dat je vindt, is het belangrijk om nog eens goed te kijken. Het is immers mogelijk dat het stuk in zo'n slechte staat was dat het moeilijk was om te zeggen wat het was. Daarom is het belangrijk om gebruikte meubels nader te bekijken, vooral als u ze online koopt.

Zorg ervoor dat u het juiste stuk krijgt. Als je het meteen moet hebben, zorg dan dat je akkoord gaat met de staat waarin het verkeert – vooral als je op zoek bent naar iets dat gratis kan worden bezorgd. Als het kan, kunt u het stuk mee naar huis nemen en het in uw eigen ruimte zetten om te zien of het ontwerptechnisch in orde is.